Besparen op kosten energie
Nieuwsoverzicht

Besparen op kosten energie

26 mei 2020

Er is op dit moment minder vraag naar energie, waardoor de prijzen laag zijn.

De kosten van jouw woning worden voor een fors deel bepaald door de kosten van een hypotheek of de huur die je maandelijks moet betalen. Een andere, belangrijke kostenpost betreft de kosten van energie. Zeker op dit moment valt hier vaak op te besparen.

Op dit moment lage prijzen
Als gevolg van de zachte winter, de gevolgen van het coronavirus en het mede daardoor ontstane overschot aan energie, zijn niet alleen de vaste prijzen voor gas maar ook voor andere energiebronnen op dit moment laag. De gasprijs is bijvoorbeeld sinds begin 2019 met 25% gedaald.

Vergelijken loont
Je kunt gemakkelijk overstappen van leverancier. Bij wisseling van energieleverancier hoeven er geen bouwkundige aanpassingen in je woning plaats te vinden. De keuze van energieleverancier is vooral een administratief proces.

Zeker op dit moment loont het om de prijzen van leverancier te vergelijken. De besparingen die je kunt bereiken, kunnen op jaarbasis aanzienlijk zijn.

Kosten voor meerdere jaren vastzetten
Bij energiecontracten kun je ervoor kiezen om de prijs voor meerdere jaren “vast te zetten”. Zoals aangegeven zijn de kosten van energie zeer laag. Hoelang dit lage prijsniveau duurt, weet niemand zeker. Wel is het mogelijk voor meerdere jaren een afspraak te maken, zodat de kosten van je energieverbruik voor een langere tijd tegen het huidige lage prijsniveau worden berekend.

Bekijk je huidige energiecontract
Overstappen naar een andere energieleverancier is niet mogelijk of financieel niet aantrekkelijk wanneer je in het verleden met jouw huidige energieleverancier een overeenkomst bent aangegaan voor een periode die nu nog niet is verstreken. Wil je dit contract binnen de looptijd beëindigen dan krijg je mogelijk te maken met een boete. Overstappen is dan niet of minder aantrekkelijk.

Wil je meer weten hoe je het beste een goede vergelijking kunt uitvoeren voor de kosten van energie en welke bedragen je hiermee mogelijk op jaarbasis kunt besparen, laat ons dat dan weten. Wij informeren je dan graag uitgebreider.

Zullen we afspreken?