Niet alleen je auto moet af en toe worden nagekeken!
Nieuwsoverzicht

Niet alleen je auto moet af en toe worden nagekeken!

30 juli 2019

Onderhoud is belangrijk en kan je een hoop ellende besparen. En dan hebben we het niet alleen over je auto. Wij vinden het heel normaal dat na een bepaald aantal kilometers de auto even naar de garage moet om te worden nagekeken. Tijdig onderhoud kan heel veel ellende voorkomen. Dat geldt ook voor je hypotheek!

Elke vijf jaar en bij bijzondere gebeurtenissen

Ons advies is om minimaal eens in de vijf jaar je bestaande hypotheek even te laten controleren. Ook wanneer je bijzondere gebeurtenissen ziet aankomen. In dat geval bij voorkeur vóórdat die gebeurtenissen plaatsvinden. Bij bijzondere gebeurtenissen kun je denken aan bijvoorbeeld het voornemen om je woning te verbouwen of duurzamer te maken of om een deel van een verkregen erfenis te gebruiken om een deel van de hypotheeklening af te lossen. Ook huwelijk of echtscheiding zijn belangrijke gebeurtenissen die gevolgen kunnen hebben voor je hypotheek.

Waarom onderhoud?

Ook zonder dat er zich bijzondere gebeurtenissen aandienen, is het belangrijk dat wij jouw hypotheek periodiek controleren. We geven je een aantal voorbeelden van zaken die kunnen spelen:

  • De leeftijd van de ingangsdatum van je pensioen of AOW is anders dan waarmee je bij het afsluiten van je hypotheek rekening hebt gehouden.
  • Je spaart via een levensverzekering om op het eind van de leningsperiode de hypotheek te kunnen aflossen. Ontwikkelt het gespaarde bedrag zich wel zodanig dat op het eind van de rit dit inderdaad voldoende is om de lening af te lossen?
  • Is de waarde van de woning door de ontwikkelingen op de woningmarkt in de afgelopen jaren gestegen? Zo ja geeft je dat dan recht op het laten vervallen van bepaalde toeslagen die de geldverstrekker via de rente aan je berekent?
  • De rente op hypotheken is op dit moment zeer laag. Wanneer deze rente lager is dan de rente die je nu betaalt over je lening, zijn er dan mogelijkheden om hiervan te profiteren?

Zo zijn er nog vele andere punten waar wij naar kijken bij het periodieke onderhoud van je hypotheek. Misschien is alles nog perfect in orde met je hypotheek, maar ook dan levert de controle wellicht voor jou ook verbeteringen op. In elk geval weet je zeker dat na de controle alles op orde is. Afspraak maken?

Zullen we afspreken?